Din iPhone som Hälsocoach: Hur du kan använda tekniken för att förbättra din livsstil

vista wei oLl PEbpoCg unsplash

Att ta hand om sin hälsa kan vara en utmaning, men tekniken kan göra det enklare. Genom att använda din iPhone som en hälsocoach kan du få hjälp med allt från att få tillräckligt med sömn till att hålla koll på din träning och kost. Här är några sätt att använda din iPhone för att förbättra din livsstil.

1. Sätt upp mål och följ upp dem

För att förbättra din livsstil behöver du ha tydliga mål. Använd apparna ”Hälsa” och ”Aktivitet” som är inbyggda i din iPhone för att sätta upp mål för steg, kaloriförbrukning och träning. Du kan även använda andra appar som MyFitnessPal för att sätta upp mål för din kost och hålla koll på ditt näringsintag.

2. Få hjälp med sömnen

Sömn är viktigt för din hälsa och välbefinnande, och det finns flera appar som kan hjälpa dig att förbättra din sömnkvalitet. Prova appen ”Sleep Cycle” eller ”sömncykel” som mäter din sömn och väcker dig på den mest optimala tiden, eller ”Calm” som erbjuder avslappningsövningar och sömnmeditationer.

3. Håll koll på din stressnivå

Stress kan påverka din hälsa negativt, men det finns flera appar som kan hjälpa dig att hantera den. Prova appen ”Headspace” för att lära dig att meditera eller ”Calm” för avslappningsövningar.

4. Håll koll på dina mediciner

Om du tar mediciner regelbundet kan det vara svårt att hålla koll på dem. Använd appen ”Medisafe” för att få påminnelser om när det är dags att ta dina mediciner och hålla koll på din medicinering.

5. Få stöd och motivation

Att förbättra sin livsstil kan vara svårt, men det finns appar som kan hjälpa dig att hålla motivationen uppe. Använd appen ”MyFitnessPal” för att ansluta med vänner och få stöd och motivation från dem.

6. Få inspiration till nya träningspass

Om du behöver inspiration till nya träningspass kan du använda appen ”Nike Training Club” som erbjuder olika träningsprogram och pass för alla nivåer.

7. Få hjälp med begagnade iPhones

Att köpa en ny iPhone kan vara dyrt, men du kan fortfarande använda tekniken för att förbättra din hälsa även med en begagnad iPhone. Använd appar och andra tjänster för att hitta en begagnad iPhone till ett överkomligt pris. Se bara till att den är i gott skick och fungerar ordentligt.

8. Anpassa din iPhone till dina behov

En av fördelarna med att använda en iPhone är att du kan anpassa den till dina behov. Använd ”Tillgänglighet” -funktionen i Inställningar-appen för att ställa in skärmen, ljudet och andra funktioner för att göra det enklare att använda din iPhone.

9. Håll koll på din mental hälsa

Din iPhone kan också hjälpa dig att ta hand om din mentala hälsa. Använd apparna ”Happify” eller ”Talkspace” för att få tillgång till stödjande samtal eller övningar för att hantera ångest och stress.

10. Håll koll på din hälsa på distans

Under pandemin har många använt sin iPhone för att hålla koll på sin hälsa på distans. Använd appen ”Doctor on Demand” för att träffa läkare online eller appen ”Fitbit” för att koppla din iPhone till en smartklocka och hålla koll på din hälsa på distans.

11. Håll kontakten med din hälsocoach

Om du har en hälsocoach kan du använda din iPhone för att hålla kontakten med dem. Använd appen ”Coach.me” för att ansluta med en hälsocoach och få personliga råd och stöd.

12. Använd din iPhone för att planera dina måltider

Att äta hälsosamt är en viktig del av att förbättra din livsstil. Använd appen ”Mealime” för att planera dina måltider och se till att du får i dig rätt näringsämnen.

13. Använd din iPhone för att spåra dina symptom

Om du har en kronisk sjukdom eller vill hålla koll på dina symptom kan du använda appen ”Symple” för att spåra dem och få en bättre förståelse för din hälsa.

14. Använd din iPhone för att hålla koll på din vattenkonsumtion

Att dricka tillräckligt med vatten är viktigt för din hälsa, men det kan vara svårt att hålla koll på. Använd appen ”WaterMinder” för att få påminnelser om att dricka vatten och hålla koll på din vattenkonsumtion.

15. Använd din iPhone för att träna hemma

Att gå till gymmet kan vara svårt eller dyrt, men din iPhone kan hjälpa dig att träna hemma. Använd appen ”Nike Training Club” för att hitta träningspass som du kan göra hemma utan att behöva något gymutrustning.

16. Använd din iPhone för att hitta hälsosamma recept

Att äta hälsosamt behöver inte vara tråkigt eller smaklöst. Använd appen ”Yummly” för att hitta hälsosamma och goda recept som passar dina kostbehov.

17. Använd din iPhone för att planera din träning

Att planera din träning är viktigt för att uppnå dina hälsomål. Använd appen ”Fitbod” för att skapa en anpassad träningsplan som passar dina mål och färdigheter.

Sammanfattningsvis kan din begagnade iPhone vara en ovärderlig verktyg för att förbättra din hälsa och livsstil. Använd apparna som finns tillgängliga för att planera dina måltider, spåra dina symptom, hålla koll på din vattenkonsumtion, träna hemma, hitta hälsosamma recept och planera din träning. Prova några av dessa appar idag och se hur din begagnade iPhone kan fungera som din egen personliga hälsocoach.

By Anna Hassenius

Jag är passionerad i allt som har med hälsa, kroppen, och välmående att göra och har studerat dessa ämnen i över 10 år - både på min fritid och professionellt. Jag upplevde att informationen som finns på nätet är bristfällig och bara skrapar på ytan av allt som finns att lära sig. Här delar jag med mig av mina kunskaper och lärdomar genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg