Psykisk hälsa: att kunna behandla sig själv

Psykisk hälsa: att kunna behandla sig själv

Kom stressad till kontoret på morgonen och uthärda chefens humör, efter jobbet ta hand om barnen och gör hushållsarbetet. Många arbetande människors vardag präglas av stressiga situationer. Rekreation och avkoppling är ofta en icke förhandlingsbar. Stress är gift för kroppen, i värsta fall gör den dig kroniskt sjuk. De som är stressade projicerar denna känsla på omgivningen. Då är det senast dags att göra något. Att behandla dig själv är det bästa sättet att minska stress och öka den mentala hälsan.

Shopping gör dig frisk

Det är nyheten alla shopaholics har hoppats på. Shopping är roligt och bra för hälsan. Shopping påverkar cirkulationssystemet, minskar stress och ökar det egna välmåendet. Den som går och handlar i stan har motion och är i friska luften. Dessutom påverkar shopping belöningssystemet, vilket även gäller för shopping på internet.

Att beställa en ny Breitling Navitimer online utlöser lyckohormoner. Klockan från den välkända schweiziska tillverkaren är en klocka av hög kvalitet. Breitling har tillverkat fina klockor sedan 1884, schweizarna ligger i det övre prissegmentet.

Modellerna i Navitimer-serien är bland de mest eftertraktade klockorna från Schweiz. Köpet av en högkvalitativ klocka från tillverkaren kommer garanterat att frigöra otaliga glada hormoner. Detta är desto mer sant när klockan ökar i värde med tiden. Om klockan har äkthetsintyg, är välvårdad och inte har några större skador så ökar den i värde. Breitling klockor är gjorda för att hålla. Ju äldre och populärare modellen är, desto mer pengar betalar samlare för den.

ge dig själv tid

Nästan vad som helst kan köpas för pengar, till exempel en bastu i badrummet. tid dock inte. Det är den som ofta saknas i den stressiga vardagen. Det bästa botemedlet mot stress är därför Me-Time – tid för dig själv.

Ibland är det inte lätt att hitta en möjlighet för sig själv. Det blir lättare att planera Me-Time som en fast ritual i veckokalendern. Detta gör det lättare att samordna med din partner eller arbete. Hur jag-tiden spenderas varierar. Allt som får dig att vilja är tillåtet. Detta kan vara en utflykt i regionen eller ett besök på en massage på plats.

Ingen väckarklocka

Stress uppstår i vardagen från arbete och familj. Det är också dina egna deadlines och åtaganden som orsakar stress. Möten med vänner eller möten med familj utlöser stress när de är inklämda i ett redan fullspäckat schema i Outlook.

Om det inte finns någon önskan om social interaktion kan möten helt enkelt ställas in. Fritiden är perfekt för att gå och lägga sig tidigare. När du sover släpper din kropp stress. Hälsosam sömn är också viktig för ditt eget välmående och ger dig styrka för en ny dag.

Säg bara nej

Det största problemet för människor som lider av stress är oförmågan att bara säga nej. Den som ständigt reagerar på vänners eller arbetskollegers gunster kommer att bli överbelastad med aktiviteter, möten och uppgifter. Att säga nej är inte på något sätt oartigt.

Om du vet dina egna gränser lever du hälsosammare och har mindre stress. Det betyder naturligtvis inte att man helt och hållet vägrar varje tjänst. Men om det inte passar så är det helt ok att säga nej och det får inga negativa konsekvenser.

By Anna Hassenius

Jag är passionerad i allt som har med hälsa, kroppen, och välmående att göra och har studerat dessa ämnen i över 10 år - både på min fritid och professionellt. Jag upplevde att informationen som finns på nätet är bristfällig och bara skrapar på ytan av allt som finns att lära sig. Här delar jag med mig av mina kunskaper och lärdomar genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg