Hälsosam och vältränad: Det fungerar med dessa naturliga produkter!

Hälsosam och vältränad: Det fungerar med dessa naturliga produkter!

Håll dig i form, stärk immunförsvaret och ladda batterierna – inga kostnader är för höga för din egen kropp. Men vad hjälper egentligen till att stärka dig själv och att mildra skadliga yttre påverkan?

En hälsosam livsstil är allt för ett hälsosamt liv och det finns många naturliga produkter som kan stödja denna livsstil! Dyra vitaminpiller och kosttillskott är ofta överflödiga – naturliga produkter ger hälsan med sig.

Olja är inte bara olja! Om olivolja redan är ett bra hälsotips kan ozonerad olivolja ge ännu fler fördelar. Redan i det gamla Egypten använde man olivolja som grund för framställning av hälsofrämjande salvor. Ozonerad olivolja är en specialitet som är berikad med ett av de högsta kvalitativa syreämnena i världen genom tillsats av ozon.

Detta ger olivoljan ytterligare skyddande egenskaper och kan optimera kroppens cellandning och förbättra ämnesomsättningen. Smakmässigt motsvarar oljan en högkvalitativ olivolja, som är särskilt god i medelhavsköket.

Honung – en gåva från bina

Det är inte för inte som forskare hänvisar till honung som flytande guld, maten var redan känd och älskad i det gamla Egypten. Vetenskapen har studerat honungs effekter på hälsan i flera decennier nu och har länge vetat att konsumtion av honung kan ha positiva effekter.

En högkvalitativ sort har över 240 naturliga ingredienser, men honung innehåller även socker. Ändå är det inte bara ett gediget alternativ till industrisocker, utan har också sin rätt att existera som ett förkylningsmedel tack vare dess antivirala och antibakteriella effekt.

Klorofyll – den bladgröna för hälsan

Energi och välmående är två viktiga mål som de flesta strävar efter. En tredje pelare är skönhet. Klorofyll, som biologer också kallar livselixir för växter, har också intressanta egenskaper för människor. Ämnet som finns i växtfibrer liknar mänskligt hemoglobin, som ansvarar för att förse cellerna med syre.

Klorofyll kan dock inte bara förbättra syretillförseln, utan också ha en antiinflammatorisk effekt och absorbera giftiga ämnen. För hälso- och sjukvård på äldre dagar rekommenderas även ofta klorofyll av naturläkare.

Vatten – underskattat och av stort värde

Vatten underskattas ofta som det viktigaste naturliga elementet. Människokroppen består av mer än 70 procent vatten och den behöver det för att behålla sina funktioner. I läskedrycksåldern sjunker många människors vattenkonsumtion, med ödesdigra konsekvenser för kroppen.

Varje enskild cell i människokroppen är beroende av vatten, huden fungerar som en svamp och absorberar vätska från insidan för att stråla ut till utsidan. Experter rekommenderar minst 1,5 liter vatten per dag, på sommaren kan det vara två liter. För att smaksätta vattnet är teer en idealisk lösning som även kan användas för att främja hälsan.

Hälsosam och vältränad betyder stark och energisk

Hälsa är inte bara en status, utan en känsla som har en positiv inverkan på ens eget liv. Känner du dig frisk och vältränad har du mer energi att ta tag i din vardag och den styrka du behöver för att kunna hantera problem även mentalt. En sjuk kropp har också en permanent effekt på psyket. Depression, rädslor, psykisk svaghet – fysiska svårigheter kan leda till ytterligare konsekvenser.

Att vara frisk betyder inte att aldrig vara sjuk. Frisk innebär att ge din kropp bästa möjliga kapacitet, som den behöver för en fullt utnyttjad ämnesomsättning, för ny cellbildning och för bästa möjliga tillförsel av syre. Och många av dessa nödvändiga ämnen kommer direkt från naturen, inte från det kemiska laboratoriet.

By Anna Hassenius

Jag är passionerad i allt som har med hälsa, kroppen, och välmående att göra och har studerat dessa ämnen i över 10 år - både på min fritid och professionellt. Jag upplevde att informationen som finns på nätet är bristfällig och bara skrapar på ytan av allt som finns att lära sig. Här delar jag med mig av mina kunskaper och lärdomar genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg