Vad är medicinskt synsätt?

Vad är medicinskt synsätt?

Det medicinska tillvägagångssättet syftar till att göra det möjligt för människor att bli fria från medicinskt definierade sjukdomar och funktionshinder, såsom infektionssjukdomar, cancer och hjärtsjukdomar.

Tillvägagångssättet innebär medicinska insatser för att förebygga eller lindra ohälsa. Möjligen genom att använda en övertygande paternalistisk metod, för att till exempel övertyga medelålders människor att screenas för högt blodtryck.

Detta tillvägagångssätt värdesätter förebyggande medicinska procedurer och läkarkårens ansvar för att säkerställa att patienter följer rekommenderade procedurer

By Anna Hassenius

Jag är passionerad i allt som har med hälsa, kroppen, och välmående att göra och har studerat dessa ämnen i över 10 år - både på min fritid och professionellt. Jag upplevde att informationen som finns på nätet är bristfällig och bara skrapar på ytan av allt som finns att lära sig. Här delar jag med mig av mina kunskaper och lärdomar genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg