Hur påverkar oljor kroppen?

Hur påverkar oljor kroppen?

Eterisk olja anses vara ett mångsidigt läkemedel i många kulturer. Det främjar blodcirkulationen i huden, stimulerar sinnena och skapar en ren ung hy. Den kan användas av män och kvinnor i alla åldrar.

Det finns många olika eteriska oljor som skiljer sig åt i kvalitet och sammansättning.

Lavendelolja är särskilt populär. Detta beror bland annat på att lavendeloljeeffekten har visat sig särskilt effektiv inom många användningsområden. På grund av den långa historia som är förknippad med användningen av lavendelolja är lavendelolja särskilt välkänd. Användningsmöjligheterna är mångsidiga och mycket individuella.

Det finns många fördelar förknippade med effekterna av lavendelolja. Biverkningar eller allergiska reaktioner har däremot inte dokumenterats.

Effekterna av att använda lavendelolja

Eterisk lavendelolja har en effekt som visar sig i kroppen på ett antal sätt. Allt beror på hur du använder oljan. Dessutom reagerar varje organism olika på lavendeloljeeffekten. Detta är helt normalt och samma sak med andra vårdprodukter. Det beror på hur väl huden kan absorbera lavendeloljan.

En persons sinnen kan stimuleras på flera sätt. Och användandet av lavendelolja kan ha en så positiv effekt att det främjar hälsan och lindrar symtomen på lång sikt.

Positiva effekter när du använder lavendelolja:

  • Anxiolytisk
  • sömnbefrämjande
  • uppmuntran
  • avslappning
  • främjande av sinnena

Du kan särskilt stimulera en viss effekt av lavendelolja om du verkligen vill uppnå det. Om du till exempel har svårt att somna, applicera en behandling med lavendelolja innan du lägger dig.

Om du vill motverka ångest under dagen eller lugna ner dig i stressiga eller särskilt spännande situationer, applicera lite lavendelolja på huden. Effekterna kan ses efter en kort tid om du är redo att ge det ett försök och tillåta dig själv en stunds avkoppling.

Stöt bort insekter med lavendelolja

Den positiva effekten av lavendelolja är inte bara uppenbar i samband med kroppens reaktioner. Ett annat användningsområde är effektiv avstötning av insekter på ett naturligt sätt utan användning av giftiga kemikalier. Att sitta på din terrass en varm sommarkväll kan myggor vara särskilt irriterande.

Detsamma gäller hästflugor och andra varelser som surrar över bordet eller ditt vinglas. Lavendelolja har en väldigt distinkt doft som vi människor i allmänhet tycker är behaglig. Insekter känner sig dock avskräckta av denna doft. Detta är en fördel om du vill bli av med de irriterande skadedjuren. Applicera lite lavendelolja på huden eller ställ en skål på bordet så att doften kan utvecklas.

Detta har två fördelar: Du gör dig av med insekterna utan att döda dem eftersom du slipper doften. Du kan stärka dina sinnen och fånga den speciella stämningen från den milda sommarkvällen särskilt bra. Detta har en positiv effekt på ditt välbefinnande och hjälper dig att ladda batterierna inför den nya dagen. Du känner dig kraftfull och kraftfull.

By Anna Hassenius

Jag är passionerad i allt som har med hälsa, kroppen, och välmående att göra och har studerat dessa ämnen i över 10 år - både på min fritid och professionellt. Jag upplevde att informationen som finns på nätet är bristfällig och bara skrapar på ytan av allt som finns att lära sig. Här delar jag med mig av mina kunskaper och lärdomar genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

  • Hantera stress med CBD: En naturlig lösning

  • Unna dig Avkoppling: Utforska Fördelarna med en Spahelg

  • Vad är Skillnaden mellan Välbefinnande och Livskvalitet?