Mer välbefinnande i ditt eget badrum: tips för honom och henne

Mer välbefinnande i ditt eget badrum: tips för honom och henne

För bara några år sedan skulle termen ”spa-badrum” ha framkallat bilder av skrämmande kliniska utrymmen. Men det senaste året har konceptet mjuknat upp något och omfattar nu ett bredare och mer personligt förhållningssätt. Denna förändring utlöstes delvis av pandemin. Det har helt förändrat hur vi ser ut hemma. De är nu en plats för komfort och säkerhet och badrummet har verkligen blivit en fristad där vi kan skämma bort oss själva. I följande artikel hittar du tips för mer välbefinnande i ditt eget badrum.

Det enkla sättet att koppla av efter en hård dag

Vår vardag präglas av högt tempo och varierande krav. Det finns ofta inte tillräckligt med tid för terapeutisk avslappning. Undrar du hur du kan göra ditt badrum till den perfekta platsen för en fräsch boost på morgonen eller att stänga av på kvällen? Ta en närmare titt på ditt badrum och planera den ansträngning du vill lägga på det. Du kan till och med själv göra en av de viktigaste förbättringarna genom att byta ut din gamla handdusch. Duschsystem och stora takduschar ger ännu mer välbefinnande. Och sist men inte minst: lär dig att älska bekvämligheten med termostatblandare, eftersom de säkerställer en behaglig, jämn temperatur i duschen.

Tips för att göra ditt badrum till en oas av välbefinnande

Efter en hård dags arbete ska badrummet vara en plats där du kan koppla av, snarare än att vara ytterligare en stressfaktor! Ta reda på hur du kan förvandla ditt badrum till en oas av välbefinnande med badrumstillbehör och annat. Vardagen kan vara mycket stressig, men att ta lite tid att fokusera på ditt personliga välbefinnande kan hjälpa till att undvika att stressen tar över. Innan du funderar på att betala för dyra spabehandlingar kommer här några tips på hur du kan skapa din egen relaxavdelning hemma.

Organisering

Precis som det är svårt att laga mat i ett stökigt kök, är det svårt att koppla av i ett stökigt badrum. Försök att lägga undan fuktiga handdukar eller flaskor med schampo och duschtvål som kan finnas i en garderob. Om du har ont om lagringsutrymme kanske du vill investera i några eleganta skåp och användbara badrumstillbehör som håller allt organiserat utan att kompromissa med stilen i ditt badrum. Vägghängda spegelskåp eller skåp inbyggda i väggen är alltid bra för detta.

Skinande rent

Det finns inget som ett glittrande badrum för att lyfta humöret innan du kopplar av. Låt avancerade rengöringsmedel hjälpa dig. Med rätt produkt halveras rengöringstiden och du har mer tid att koppla av.

Dim ljuset

Belysning är ett av de bästa sätten att skapa en avkopplande miljö. Tänd några ljus medan du njuter av ett skönt dopp i badkaret. Om du har de där ljusa ljuslisterna i ditt badrum, kanske du till och med vill investera i några vägglampetter – de tillför en hel del modern polish till ditt badrum.

Dofternas kraft

Vissa dofter kan få dig att känna dig mer avslappnad direkt. Använd endast 100 % naturliga doftoljor. Försök inte att utrusta ditt badrum med syntetiska doftljus eller rökelsepinnar för att ”förhöja” atmosfären. Dessutom är en aromaterapibrännare inte ett välkommet tillskott. Faktum är att det kan vara skadligt att andas in ånga från eteriska oljor från apoteket eller snabbköpet.

Frisk luft

Det är lätt att glömma vilken skillnad kall luft kan göra i ett fuktigt badrum. Att cirkulera frisk luft är ett enkelt sätt att skapa en lugnande och bekväm miljö. Om du har en dörrstopp eller gamla böcker liggandes, vik tillbaka dörren och låt luften flöda (med bibehållen integritet, såklart). När du planerar ditt nya badrum, se till att ventilationen är tillräcklig. Tillräckligt luftflöde ger en avslappnad miljö.

Magisk musik

Musik är inte bara avkopplande, det är också ett bra sätt att undvika att bli störd av hushållens ljud i din wellness-oas. Se till att du använder en duschtät musikspelare och välj dina lugnande favoritlåtar för att hjälpa dig varva ner. Klassiska nyanser är bäst lämpade för detta.

Läkande med örter

Det finns inget bättre än ett ångande, varmt bad. Det stimulerar blodcirkulationen och lugnar nerverna. I många apotek kan du köpa utmärkta örtblandningar för bad. Prova lavendel och kamomill för att göra ditt varma bad ännu mer avkopplande. Du kan också köpa badsalt som kombinerar delarna av aromaterapi med de terapeutiska fördelarna med lera eller röd lera. Gör lite research och experimentera lite tills du hittar din perfekta mix.

Uppvärmda handdukar

Det är något fint med en varm handduk, eller hur? Placera helt enkelt din handduk på ett säkert avstånd från din väggvärmare för att hålla dig varm när du torkar av. Som badrumstillbehör är därför en handdukstork den idealiska lösningen för att hålla din handduk varm varje dag – perfekt för de kalla vintermorgnarna.

Ta allt inom räckhåll

När du har samlat på dig allt du behöver för att koppla av uppstår nästa fråga: var förvarar du badrumstillbehör och annat? Du kan placera ditt glas vin eller din surfplatta i en badrumshylla. En lyxig känsla skapas med bambu eller massivt valnötsträ, som tål temperatursvängningar och lämpar sig för områden som ofta blir blöta. Om du vet att ditt favoritsätt att koppla av är i badkaret bör du fundera på hur designen av ditt nya badrum kan hjälpa dig med det. Kan du till exempel ha nytta av en hylla för din iPad – borta från badkaret? Eller kanske en nisch där man kan sätta en högtalare?

Ta med naturen inomhus

Friluftslivets inverkan på vårt välbefinnande är välkänt, så du bör integrera naturliga element i ditt badrum. Det är relativt enkelt att få växter levererade eller att köpa dem från din lokala florist. Hitta en vas och ett hörn där de inte är i vägen. När du designar ditt nya badrum, överväg hur inomhusväxter kommer att se ut i det här rummet. Kolla vilka växter som är lämpliga för badrummet på lång sikt. Vissa växter som begonia trivs i fuktiga miljöer. Om du följer ovanstående tips kan du enkelt skapa din egen oas av välbefinnande och få in mer välbefinnande i ditt annars normala badrum.

By Anna Hassenius

Jag är passionerad i allt som har med hälsa, kroppen, och välmående att göra och har studerat dessa ämnen i över 10 år - både på min fritid och professionellt. Jag upplevde att informationen som finns på nätet är bristfällig och bara skrapar på ytan av allt som finns att lära sig. Här delar jag med mig av mina kunskaper och lärdomar genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

  • Hantera stress med CBD: En naturlig lösning

  • Unna dig Avkoppling: Utforska Fördelarna med en Spahelg

  • Vad är Skillnaden mellan Välbefinnande och Livskvalitet?